Nazomer

Sinds de herfst weer op de kalender staat, is de zomer weer losgebroken. We genieten volop van het mooie weer en de fluitende vogels en hebben gisteravond weer een kampvuuravond rond de vuurkorf gehad. Het gras is nog erg nat en als je er over loopt hoor je het nog soppen. Dat komt door de kleigrond.
Hoewel het ‘s-avonds al wat kouder is, zit het terras nog prima. Voor het eten even los komen van het werk, na het eten nog lekker een bakje koffie en later op de avond bij kaarsjeslicht nog even kletsen.

Een van de betere terrassen uit de terrasjes top 10


Bomen en struiken zijn aan het verkleuren. De toverhazelaar is mooi rood. Afgelopen woensdag was ik in Arboretum Trompenburg in Rotterdam en zag ook daar dat de toverhazelaar verkleurd was. Bij ons is de herfst dus niet vroeger.

herfstkleur


Er bloeit nog veel kleur in de tuin. De mooiste planten op dit moment zijn, op de fuchsia’s na, de kattesnor. Zelf opgekweekt uit een zakje zaad. Volgend jaar wil ik er nog meer. Ze blijven steeds weer nieuwe bloemen geven. Ze worden wel lang en hebben daarom een steuntje nodig.
dwarrelsnor

er blijven nieuwe bloemen komen


De poes ‘Dwarrel’ die heeft besloten dat het eigenlijk háár tuin is, vindt deze naam een beetje raar en leent haar snor niet voor dit soort fratsen.
Ik ga nu weer lekker naar buiten, graskantjes knippen en ondertussen genieten van de mooie tuin en het mooie weer

Leave a Reply