Archive for november, 2013

Alweer herfst

Na een nat koud voorjaar kwam dan toch eindelijk de zomer. Voor ik er erg in had, was die ook al weer voorbij en is de herfst in alle hevigheid losgebroken. De stormen hebben gelukkig weinig schade veroorzaakt.

De laatste mooie kleuren in de herfst

Het vogelhuisje staat ook weer. verschillende vogels komen weer snacken in de tuin. De Distelvinken zijn al weer bezig met de Kaardebollen leeg te eten. Daar zijn ze goed in. Als ze maar niet gaan klagen dat ze op zijn als het echt koud wordt.

Al sinds een paar jaar komen de halsbandparkieten snoepen van het aangeboden voer. In het begin vlogen ze direct weg, nu blijven ze gewoon zitten. Geen respect meer in vogelland.

Halsband parkiet in de tuin

Al het truttemerul dat niet winterhard is, staat nu in de kelder. Op de kikker na. Die kijkt nog even over zijn tuin uit. Hij zal een dezer dagen ook de kelder in verdwijnen voor overwintering.

KWAAK!!

De fuchsia’s staan voor een groot deel al weer in de kelder. De bloei kwam dit jaar door het koude voorjaar laat op gang. Nu zijn ze aan het inhalen en sommigen bloeien net. Toch moeten ze gesnoeid en wel voor de eerste echte nachtvorst de kelder in. Tot volgend voorjaar.