Archive for mei, 2012

GENIETEN met veel hoofdletters

De tuin is op z’n mooist. de bloesenbomen bloeien zeer uitbundig, met veel laawaai en veel voorjaarsbloemen zoals vergeet me niet en judaspenning dragen hun steentje bij aan het lawaaischema. Breed genieten dus.

zóóóó mooi

Natuurlijk is het kruidenterras ook weer aangeveegd en ingericht. Ik kan het alleen niet laten om weer nieuwe en andere kruiden te kopen. Tot dit jaar kocht ik in het voorjaar op de tuinbeurs in Zwolle en in de Zomer op de beurs bij Haarszuilen verschillende bijzondere kruiden bij een meneer uit België. Deze meneer staat hier niet meer. Gelukkig zijn de bijzondere kruiden gewoon bij het tuincentrum te koop.
Ik heb nu onder andere Citroen Verbena, Sereh, Aardbeienmunt, Chocolademunt en Honing Meloen Salie. Ik weet niet goed waar ik deze kruiden voor kan gbruiken, dus alle ideeën zijn welkom.

minstens 28 veschillende kruiden

Op het terras staat ook een bijzondere plant in pot die ik vorig jaar van neef en nicht uit Zwolle heb gekregen. Op het kaartje dat erbij zat staat de naam “Plantus heelmooius prikkelus”. Volgens mij herken ik de plant wel en heb ik het idee dat de echte naam anders is. Wie het weet, mag het zeggen.

Toch lijkt deze plant heel erg op een andere waar ik de naam even niet van weet

De Fuchsia’s zijn ook weer uit de winterstalling. Bijna allemaal hebben ze al weer blaadjes. Een paar nog niet. Afwachten of die het nog gaan doen. Anders moeten we weer naar de kwekerij Zeelenberg in Rijswijk waar ze ongeveer 700 verschillende soorten verkopen. Niet echt een straf om daar heen te gaan. De stekken zijn niet duur en de mensen daar zijn erg vriendelijk.