Archive for februari, 2016

En dan is het ineens februari

De tijd gaat snel. Voor je het weet is het al weer kerstmis. Tot die tijd hoop ik nog heel veel in de tuin te werken en van de tuin te genieten. In deze tijd van het jaar ben ik blij met elk nieuw groen puntje en elke krokus die bloeit. Door de zachte winter zijn het er best al veel. Wat me ook opvalt is dat ze niet lang bloeien. Andere jaren deden we weken met één krokus, nu zijn het er minstens acht tegelijk, maar wel binnen een week al over.

IMG_1246

blije blauwe krokus

Elk voorjaar kijk ik lang uit naar de bloeiende toverhazelaar. Eigenlijk begint dat al in december. Zie ik al iets… Is dat niet al een geel puntje…. Helaas blijft het lang hopen. Tot het moment dat de takken ontploffen en vol zitten met geel vuurwerk. Dan ga ik regelmatig kijken hoe prachtig hij is. Eerst komen dus de bloemen, en als die helemaal uitgebloeid zijn komen de bladeren. Die stellen niet zo heel veel voor, tot het herfst wordt en de bladeren als toverballen veranderen van kleur. Ook prachtig.

toverhazelaar in de lente

toverhazelaar in de lente

toverhazelaar in de herfst

toverhazelaar in de herfst

In deze vroege lente bloeien er ook al veel primula’s. Dat zijn van die perkplantjes die in de tuincentra als éénjarigen verkocht worden. Toch zijn ze prima over te houden. Je kunt ze in het voorjaar ook scheuren zodat je heel veel gratis extra planten krijgt. Mooie plant om saaie plekjes tijdelijk op te fleuren.

primula

primula

Het is vandaag niet echt lekker tuinweer. Het waait hard. Wel fijn om regelmatig even een ommetje te maken en alles even goed te bekijken. Gisteren ben ik wel een tijd bezig geweest om dode stengels weg te halen zodat de honderden sneeuwklokjes zichtbaar worden.