rustige zondag.

Ha Elvira, leuk dat je nu ook op de Blog staat. De bloem op de foto is een Tricyrtis. In het Nederlands Paddenlelie of armeluis orchidee. Deze plant heeft een permanent vochtige plaats nodig en staat graag in de half schaduw. Dat hij er zo mooi bij staat, komt door de nattigheid van afgelopen maanden. Zo zie je maar weer, het is toch ergens goed voor.

Ik kan nog steeds niet op mijn grasveld lopen. Het is een soppende kleibaan.
Het is jammer dat de natuur geen kranten leest. Spinnen zijn niet mijn favorieten en ik ben dus blij met het bericht dat de spinnen dit jaar kleiner zijn dan andere jaren. Alleen de spinnen in onze tuin, denken daar dus duidelijk anders over. Ze zijn groter, dikker vetter en met meer dan andere jaren. Waar ze dit tegendraadse gedrag vandaan hebben weet ik niet.

groot en eng

Enge grote spin

Het kruidenterras staat er nog goed bij. Een deel van de kruiden staan onder een boom. Ondanks de vele regen staan ze toch vaak droog. Vooral de chocolade munt heeft hier last van. Gelukkig trekt die ook weer snel bij na een plensje water. Ik heb dit jaar voor het eerst de Citroen Verbena gestekt. Zo is die beter over te houden in de serre. kruiden terras
Op dit terras staan de bekende planten zoals Thijm, Oregano, en Bieslook. Maar er staan ook Meloen- en Ananas-salie en Chocolade munt.
Saskia

Leave a Reply