Archive for januari, 2018

Storm in de tuin

18 januari heeft het gestormd. Meestal betekent dat voor onze tuin dat er stoelen omwaaien en dooie takjes uit de bomen vallen. Dit keer was de storm wat heviger. Er is één ruitje uit het prieel kapot gewaaid en één boom, de blauwspar,  schuin komen te staan. We hebben de buren gewaarschuwd dat hij wel eens om zou kunnen vallen.

schade aan het pad door de wortels die omhoog komen.

Gelukkig waren er twee sterke mannen met ladders, kniptangen en kettingzagen die de boom in een uurtje in stukken achterlieten.

takken op het grasveld

restafval

Maar ja, zoals onze voetbalfilosoof al opmerkte, “elluk nadeel hep………” met een beetje creativiteit, spierkracht, hakselaar en geduld is er weer veel van te maken. In deze tuin zijn de blokken gestapeld voor insecten en ander beestenspul om in te schuilen en overwinteren.

De rest van de takken zijn via de hakselaar terecht gekomen op het bospad. Dat wordt zo langzamerhand een zachtlopend paadje achter in de tuin. Nu nog kijken naar passende planten voor ernaast. En de leeggekomen plek biedt weer kansen voor nieuwe invulling. Tips en ideeën zijn welkom!

spannend bospad.

Januari 2018

Op deze mooie zondag is er genoeg te zien en te beleven in de tuin. Het zonnetje schijnt en het is niet echt koud. Vanaf morgen gaat het weer herfst worden dus vandaag hebben we het er maar van genomen,

In de tuin bloeit de laatste roos, of de eerste roos. Geen idee, maar hij bloeit.

Dit is de roos van de eerste rozenboog. Die stond hier al toen we hier kwamen wonen. Elk jaar is dit de eerste roos die in het late voorjaar gaat bloeien. Nu is hij een beetje van slag.

De andere rozen die bloeien zijnde kerstrozen of te wel Helleborus. Als je er eenmaal met één begint, is er geen houden meer aan. Dan wil je er nog één. En, toe maar, die roze is ook mooi. En ik heb vast nog wel een plekje voor die dubbele bloem. En ik kan vast niet zonder die hele donkere. Maar die gespikkelde is ook te mooi om te laten staan. Kortom. een hele border vol.

 

En dan staan er nog een heleboel in knop. Die komen de volgende keer aan bod. Nu ga ik snel de tuin weer in, genieten van de zon.