Archive for augustus, 2012

De zomer is inmiddels al aangebroken. Na veel nat, is het nu droog. Het gras is groen maar niet meer zompig. De planten groeien en bloeien zoals het hoort en de Bijen en Hommels pommen van de ene springbalsemien naar de andere. Een goede Bijenplant dus.
Na het eten, als de zon een beetje zakt, is dit de beste plek van de tuin. Boekje, glaasje, poes op schoot meer hebben we niet te wensen. Op zulke momenten is het leven goed.

nr 1. in de terrasjes top 10

Nu het eindelijk wat warmer wordt, gaan de fuchsia’s bloeien. Veel verschillende soorten en maten en kleuren. Kwekerij Zelenberg in Rijswijk (ZH) heeft meer dan 700 soorten. Je gaat dar nooit met lege handen naar huis. Op dit moment is het terras (nr. 2 in de terrasjes top 10) wel even vol genoeg. Denk ik. Weet ik niet zeker. Kan altijd nog wel één plant bij. Of twee.

Fuchsia's in alle soorten en maten

 

Teunisbloem, Phloxen en Duizendknoop.

De zomerse kleuren stralen je tegemoet. Duizendknoop is ook een goede Bijenplant. Volop gezoem.
De Teunisbloem is een plant die iedereen met kinderen in de tuin zou moeten hebben. ’s avonds gaan de bloemen zó snel open, dat je erbij kunt gaan zitten en er op wachten. Leuk voor kinderen (ook voor de ouders)