Storm in de tuin

18 januari heeft het gestormd. Meestal betekent dat voor onze tuin dat er stoelen omwaaien en dooie takjes uit de bomen vallen. Dit keer was de storm wat heviger. Er is één ruitje uit het prieel kapot gewaaid en één boom, de blauwspar,  schuin komen te staan. We hebben de buren gewaarschuwd dat hij wel eens om zou kunnen vallen.

schade aan het pad door de wortels die omhoog komen.

Gelukkig waren er twee sterke mannen met ladders, kniptangen en kettingzagen die de boom in een uurtje in stukken achterlieten.

takken op het grasveld

restafval

Maar ja, zoals onze voetbalfilosoof al opmerkte, “elluk nadeel hep………” met een beetje creativiteit, spierkracht, hakselaar en geduld is er weer veel van te maken. In deze tuin zijn de blokken gestapeld voor insecten en ander beestenspul om in te schuilen en overwinteren.

De rest van de takken zijn via de hakselaar terecht gekomen op het bospad. Dat wordt zo langzamerhand een zachtlopend paadje achter in de tuin. Nu nog kijken naar passende planten voor ernaast. En de leeggekomen plek biedt weer kansen voor nieuwe invulling. Tips en ideeën zijn welkom!

spannend bospad.

Comments are closed.