Hij is er weer, de vogeltelling!

Dit keer is het gelukt. De vogels hebben geprobeerd zich te verstoppen, maar met een overvloed aan lekkere hapjes in het vogelhuisje, kwamen ze toch tevoorschijn.  We hebben 10 verschillende soorten en 18 vogels geteld.

buurman poes.

De vogels in de buik van buurman poes hebben we niet meegeteld.

Vandaag, 29 januari, is het even geen winter meer. Niet echt koud maar wel vochtig. Geen tuinweer dus. Maar er is wel veel in de tuin te zien. Een paar sleutelbloemen bloeien al of nog. De sneeuwklokken komen in grote getale boven de grond en de Gelderse roos bloeit uitbundig. Deze soort begint in november te bloeien en houd in maart pas op. Er zit ook een zalig, zoete geur aan. Een snuifje per dag houdt je vrolijk!.

Gelderse roos

In de tuin is verder heel veel te zien. groenblijvende varens, planten die nu langzaam weer boven de grond komen en de klokjesbloem die door kou rood blad heeft gekregen. Ik laat altijd de afgestorven stengels zo veel mogelijk staan. Dit beschermt de planten tegen de vorst. Verder zijn deze stengels vaak overwinteringsplekken voor nuttige insecten. En vogels gebruiken de stengels als landingsplek. Van daaruit is de volgende stop het voederhuisje.

Ook de zelf geoogste pompoen zorgt voor extra kleur in de tuin. Zorgvuldig opgekweekt, artistiek op de juiste plaats in de tuin geplaatst, deze tuin kan zo in een tuinblad!

Oeps, ze kunnen niet tegen vorst….

 

Leave a Reply