Vreemde zaken deel 2

Na het vorige bericht over de Weense Krekel hebben we van een oplettende lezer het volgende bericht gekregen;
Wat een leuke website! Ik heb er vol aandacht naar gekeken. Er staat echter één biologisch foutje op. De getoonde krekel is geen Weense krekel, maar een Duitse krekel. Ik weet dat zeker, want hij is vanaf een lunchadres in Duitsland met mij meegereisd. Ik heb het ook nog even nagekeken in het bekende boek van Dr. S.P.R. Inkhaan, getiteld “Krekologie, de wereld van de knirpdieren”. Het onderscheid is vrij duidelijk te zien. De Weense, of Oostenrijkse krekel, heeft meestal een hoedje met een veer, terwijl de Duitse een wat dikkere buik heeft. Ook in het gezang is er wat verschil. De Weense krekel zing meer in driekwartsmaat, de Duitse daarentegen meer in marstempo. Ik hoop dat ik je hiermee toch een beetje geholpen heb om de diverse soorten uit elkaar te houden.
Vriendelijke groeten.
Dhr. C. L.

Noot van tuinenzusenzo: Het gegeven blijft dat je er vrolijk van wordt als je er langs loopt.

Leave a Reply