Lente

Eindelijk zo’n dag waarvan je dacht dat die niet meer zou komen. De zon schijnt, de vogels piepen en in de hoge verte schreeuwen de zwaluwen. Wat is dat toch een mooi geluid.

De blauwe regen men mezen nest. Pappa mees vliegt in en uit

De vorige keer stonden de rozen, vlak voor de sneeuw, nog in knop. Nu zijn pas begin juni de eerste voorzichtige knopjes zichtbaar. De rozen zitten wel mooi in het blad, maar bloeien nog niet. We hebben nog veel om naar uit te kijken.

Het mooiste laantje uit de omgeving

Na een lange koude winterperiode waarin een aantal fuchsia’s de kou niet overleefd hebben, hangen en staan ze weer aan, op, onder en bij de vernieuwde schutting. Mooie namen zoals ‘Walz piano’ ‘Summer snow’ en ‘Green peace’ geven verschillende kleuren bloemen en verassen steeds weer.

nieuwe schutting met de fuchsia's

In de blauwe border bloeien nog steeds de vergeetmijnietjes, die zijn laat. ook de wilde hyacint, ook laat. Nepeta, voor de helft al opgegeten door de poes. Wat is dat toch een goede hulp. Ze kijkt er ook zo tevreden bij als ze de laatste restjes nieuwe plantjes weg zit te kauwen. Nieuwe Verbena geplant en de Lupine verplant.

Blauwe border

Leave a Reply