Onmisbare “Jeetje bijzonder zeg” planten

Sommige planten zijn bijzonder om wat ze doen en daarom, voor mij, onmisbaar in de tuin. Een van die planten is de “Teunisbloem” Deze plant heeft mooie felgele bloemen en ruikt lekker. Het bijzondere aan deze plant is dat de bloemen open gaan terwijl je er naar staat te kijken. ’s avonds gaan de bloemen open, blijven nog geen 24 uur bloeien en de volgende avond komen de nieuwe al weer uit. Mijn neefje Ian zijn reactie was “WAUW”

gaat open terwijl je er naar kijkt

Een andere onmisbare plant is de “Springbalsemien” leuk als de zaaddozen bijna rijp zijn en je tikt er tegen, dan springen de zaden alle kanten op. In de lente krijg je honderden zaailingen, maar die zijn vrij makkelijk te verwijderen. elke dag 100 en dat 2 weken lang, dan heb je de meeste wel gehad. Al vrij vroeg is aan de zaailing te zien welke kleur de bloemen krijgen. de groene stengels krijgen witte bloemen en de rode stengels krijgen roze bloemen. Deze plant is onmisbaar omdat hij heel veel Hommels en Bijen aantrekt. Als je rustig op een stoeltje er naar gaat kijken, zie je ze af en aan vliegen. Mooi te combineren met Hortensia.

Springbalsemien goede Bijen en Hommel plant

Goede Bijenplant

 

 

 

 

Leave a Reply