eindelijk weer een droge dag.

Alle insecten maken er gebruik van. Even geen regen. Veel bijen en hommels zoemen er lustig op los. De poes bekijkt het en denkt er het hare van. Niet eetbaar = niet interessant. Op dit moment zitten er weinig echte vogels in de tuin. Het winterkoninkje maakt kabaal voor 10, maar verder geen vogels. Alhoewel, er zitten veel stenen vogels in de borders. Ze dienen als oog beschermer op de opbind staken. Elk jaar op de tuinmarkt “Onder de Linden” in Noordwijk kopen we er een paar bij. Staat leuker dan de groene bolletjes die oorspronkelijk op de stangen zitten

vogeltje uit noordwijk

Vogeltje in de uitgebloeide wederik.

In het achterste deel van de tuin, het bosgebied, staat het zitje er nog uitnodigend bij. ’s avonds is dit de beste plek. Heel verstild hoor je de avond daar bijna vallen, af en toe onderbroken door het gemompel van de tuinkabouter.

avondterras

avondterras

Op de zonnewijzer is te zien of het al borreltijd is. De tuinkabouter is op weg naar de composthoop.
Nog een paar dagen droog, en we kunnen weer wat doen in de tuin

Leave a Reply