Bijna winter

Vandaag, begin december, lekker in de tuin bezig geweest. In de zon was het best uit te houden en er is genoeg te doen. Vooral veel opruimen. Op mijn manier de tuin winter klaar maken. Dat betekent dat alle potten voor de overwintering weer in de serre of in de kelder staan en dat alle potten met eenjarigen op de composthoop zijn geleegd. De kleuren in de tuin zijn nog mooi. Hier en daar bloeit nog een bloem. De viburnum bloeit al. Dat is ook een winterbloeier. maar hij ruikt ook bijzonder lekker. Honing met bloemengeur.

vogel

Koetje of Hoentje

Af en toe komt er ook weer eens een vreemde vogel in de tuin. Dit keer een waterhoentje. Het is wel nat in de tuin, maar ook weer niet zo nat dat je watervogels verwacht. De natuur kan ook overdrijven. Deze waterhoen zit al een paar weken regelmatig in de tuin. Langzamerhand wordt hij wat tammer en vliegt niet meteen weg als we op 10 meter staan.

Zie de maan schijnt door de bomen

Zelfs ‘s-avonds is het mooi in de tuin. Zeker als de maan zo mooi door de bomen schijnt. Je hoort bijna Sinterklaas en de Kerstman rondhuppelen. Met zo’n tuin is er ook veel te genieten van het weer. Niet alleen als de zon schijnt. Juist ook op andere momenten. Met storm zie je de bomen zwiepen. doordat de tuin zo laag ligt, is er weinig tot geen storm schade. Wat potten die omwaaien, maar die zet je zo weer recht. Als de lucht nog donker is maar de zon al weer schijnt, krijg je met een beetje geluk een mooie regenboog.

regenboog aan de voorkant

Deze regenboog was dubbel en helemaal rond. 4 potten met goud dus.

laatste herfstkleuren

De laatste herfst kleuren. vlak voor de storm was er nog behoorlijk veel blad aan de bomen. Nu is het er ongeveer wel van af. goed voor de composthoop en het overwinteren van de egeltjes, kikkers, padden en hagedissen.

Leave a Reply