genieten van de tuin

Het lijkt wel zomer. Zo aangenaam is de temperatuur. Eindelijk gaan alle planten weer wakker worden en kunnen we er weer volop van genieten.
Narcissen vind ik erg mooi. Daarom verschijnen er steeds meer soorten in de tuin. Hele witte met gerafelde rand, dubbele gele, oranje trompet met gele blaadjes, oranje trompet met witte blaadjes, grote, kleine enzovoort. Hoe meer, hoe beter.

eindelijk lente

Zo vroeg in het voorjaar is er nog niet heel veel te zien. De sneeuwklokjes en toverhazelaar zijn uitgebloeid. het prille groen komt voorzichtig boven. Het is nu tijd om al de oude plantenresten af te knippen en weg te halen. Niet te lang mee wachten, anders knip je de jonge scheuten mee.
Een mooie combinatie in de voorjaarstuin zijn altijd de blauwe druifjes met mini narcisjes, helemaal te Lente!

Het is nu ook de tijd om zo veel mogelijk onkruid weg te halen. De borders met vaste planten en eenjarigen zijn nog redelijk leeg en het onkruid is nu makkelijk te herkennen en te verwijderen. Ook iets te voortvarend zaailingen kunnen nu weggehaald worden. Springbalsemien is een mooie plant waar veel Hommels op af komen en dus een waardevolle plant voor een natuurlijke tuin. Helaas iets te enthousiast in het zorgen voor nakomelingen. Als je elke dag 100 zaailingen weghaalt, ben je binnen een paar weken van de overtollige planten af. Op dit moment is al goed te herkennen of de planten witte of roze bloemen krijgen. Goed bedenken dus welke zaailingen je waar wilt laten staan.

hoeveel Springbalsemien kan een tuin hebben

De kievitsbloemen staan al in knop. De Ribes bloeit, de fuchsia’s krijgen weer blaadjes en de vogels fluiten, Lente.

Leave a Reply