Hoezo lente?

Na de vrolijke ervaring met de vogeltelling, ben ik helemaal klaar voor de lente. Er bloeit van alles in de tuin. Longkruid, toverhazelaar, winterakoniet, mini iris enzovoort. Het wordt hoog tijd om de tuin lente klaar te maken. De honderden sneeuwklokjes verschuilen zich achter en onder oude planten die ik in de herfst en winter ter bescherming laat zitten. Ik heb nog wat bollen die de grond nog in moeten en verder kan het grote ruimen beginnen. Dacht ik. Niet dus. Winter dus. De vorst en de sneeuw lachen de tuinier in mij uit. Vogels laten zich nu wel massaal zien en willen maar twee dingen; voedsel en de opgekomen plantjes zo snel mogelijk plat trappen.

hoezo lente

Half februari is de sneeuw weg en is de eerste tuinbeurs van het jaar in Zwolle weer bezocht. Elk jaar is de beurs weer kleiner en minder lang open. Dit jaar op vrijdag pas om 14.00 uur open. Toch weer een aantal planten en andere nutteloze spullen aangeschaft. Het blijft leuk. Eind Februari inkopen gedaan bij Vreeke’s zaden in Dordrecht. Gevaarlijk voor de portemonnee. Weer veel leuke zaden aangeschaft. Kattesnor in verschillende kleuren en meelsalie. Verder voor de moestuin blauwe suikermais en witte courgette Zodra hier iets over te melden valt houd ik u allen op de hoogte.

een heggenmus in voederhut

Inmiddels is de lente nu echt aangebroken. Sneeuwklokken, krokussen, winterakonieten  en vele andere bollen laten zich zien. De oude afgestorven takjes en bladeren zijn voor een groot deel weg. De poes stampt weer lustig alle opkomende plantjes de grond in onder het motto “wat help ik weer goed mee” Vogels piepen oorverdovend en de eerste spinnen laten zich ook weer zien.

Leave a Reply