Het nieuwe tuinjaar

bloeiend en ruikend

Iedereen natuurlijk een vrolijk en groen tuinjaar toegewenst met veel mooie planten en smakelijke oogst.
Op teletekst las ik dat 1 januari 2012 de warmste was sinds de temperaturen worden bijgehouden. Bij de moestuin bloeien de sneeuwklokjes al en ik heb ergens ook al de eerste bloeiende narcissen gezien. In mijn tuin bloeit het roosje op stam nog en bloeit de ossetong (een soort vergeetmeniet achtig bloemetje) al. Verder bloeien de helleborussen, winterjasmijn en sneeuwbal.

De tuin op 1 januari 2012

 
Voor de moestuin zijn de zaden weer via de tuinvereniging besteld. Dit scheelt weer een paar Euro en de tuinvereniging houdt er ook iets aan over. Dit jaar gaan we Texlaaardappelen proberen. De Lekkerlanders van afgelopen jaar waren voor de oogst al verrot door het natte weer,
Verder gaan we natuurlijk weer van alles verbouwen. Tomaten, komkommer, uien, mais enzovoorts. Over een paar weekjes ook nog even naar Vreeke’s zaden in Dordrecht. Daar hebben ze veel bijzondere groentenzaad. Ik laat weten wat we dit jaar gaan proberen.
 
Eind Januari kunnen er een aantal zaden binnenshuis al voorgezaaid worden. Afrikaantjes, Petunia’s en Salvia’s kunnen al voorgezaaid worden. Dit geldt ook voor de peultjes. 
 
Als iemand nog tips heeft voor deze tijd van het jaar, geef die dan even door.
 
 

Leave a Reply